Facebook
Twitter
Instagram
Bize Yazın
Basında Biz
ATATÜRK HAVALİMANI’NDA YAŞANAN İNSANLIK DIŞI SALDIRIYI KINIYORUZ
  29 Haziran 2016

Tüm dünyada ve özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu bölge coğrafyasında yaşanan ve son yıllarda giderek artan çatışmaları, işgalleri, savaş süreçlerini ve vahim boyutlara ulaşan terör olaylarını kaygıyla izlemekteyiz.

2011 yılında Ortadoğu’da başlayan iç savaşların ardından geçen beş yılda; bölge coğrafyasında ve ülkemizde etkin olan şiddet politikaları ve savaş stratejileri; milyonlarca sivilin ölümüne, sakat kalmasına, yaşam çevrelerini terk ederek göç etmelerine sebep olmaktadır. Çatışma ve kayıplara neden olan bu politikaların sonlandırılması ve barışın sağlanması insani ve tarihsel bir sorumluluktur.

28 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yaşanan, Cumhuriyet tarihinde havalimanlarımıza düzenlenmiş olan en ağır terör saldırısı olarak kayıtlara geçen olayda ise; resmi verilere göre 36 kişi yaşamını yitirmiş, 147 kişi yaralanmıştır.

Yaşam hakkına kast eden insanlık suçu tüm saldırıları kınıyor;  terör, şiddet, çatışma ve savaş süreçlerinin; toplumsal birlikteliği güçlendirecek barışçıl ve akılcı politikalar yoluyla aşılabileceği umudu ve inancımızı; “yaşamın ve barışın” yanında açık tavır aldığımızı vurguluyoruz.

Yoğunlaşarak artan saldırılar nedeniyle hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı saygı ile anıyor, ailelerine ve toplumumuza başsağlığı, yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası