Bize Yazın
Soğanlı Ören Yeri ve İncesu gezisi
  10 Ağustos 2022
Mimarlar Odasından Soğanlı gezisi

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından Yeşilhisar’da bulunan Soğanlı Örenyeri’ ne gezi gerçekleştirildi. Gezi kapsamında kanyonda yapılan doğa yürüyüşünün yanı sıra kayaya oyulmuş tarihi mekanlar rehber eşliğinde incelendi. Gezi hakkında konuşan Şube Başkanı Murtaza ER:” Doğal güzellikleri dışında bir çok medeniyete tanıklık etmiş, kent tarihimizde önemli bir yere sahip olan Soğanlı ya gelmek biz mimarlar için oldukça önemliydi. Çok eski dönemlerde kayalara oyularak yapılmış kiliseler, güvercinlikler, barınaklar hem mimarlık tarihimize yakından şahit olmamıza yardımcı oluyor hem de yapılan restorasyonların eski eserlerin günümüze kazandırılmasında ne denli önemli olduğunu bir kez daha bizlere gösteriyor. Şehrimizde tarihe tanıklık eden bir çok yapı mevcut bu yapılarında güncel restorasyon teknikleriyle aslı korunarak günümüze kazandırılması oldukça önemli. Umarız bu şekilde kentimize kazandırılan daha çok eser ve mekan  görebiliriz.”dedi.